2020-10-23

Łokciowy czy tradycyjny – jaki dozownik jest lepszy do restauracji?

W lokalach użytkowych – również w restauracjach – niezbędne jest wyposażanie toalet w akcesoria do mycia (czy dzisiaj również do dezynfekcji) rąk. Jakie w takim razie rozwiązanie jest najlepsze do lokalu gastronomicznego?


Najlepszy dozownik do restauracji

Dozowniki https://wszystko-do-hotelu.pl/163-kosmetyki-z-dozownikiem są obecnie nie tylko wymagane prawnie, ale wymagane również przez samych klientów, dlatego pominięcie tego elementu w swoim lokalu jest wielkim nietaktem oraz może mieć wpływ na ilość gości, jakich będziesz mieć. Najwygodniejsze obecnie i w miarę niedrogie są dozowniki łokciowe, jednak nie zawsze są możliwe do zastosowania ze względu na swoją wielkość. Najpopularniejsze i wciąż najchętniej wykorzystywane – oraz naprawdę niedrogie – są tradycyjne dozowniki wymagające naciśnięcia, aby dostać porcję mydła czy płynu dezynfekującego.


Dozownik, a może zwykłe mydło w płynie?

Oczywiście najtańszym rozwiązaniem jest po prostu postawienie jakiegokolwiek mydła w płynie, jednak w oczach klientów będzie to więcej niż tylko nieprofesjonalne. Warto to mieć na uwadze.

Zobacz także